Zaštitna oprema za pjeskarenje


MASKE ZA PJESKARENJE

Maska za pjeskarenje COMANDER
Ova kaciga izrađena je od staklenih vlakana ojačanih poliamidom te je opremljenA s gumiranom presvlakom. Omogućava vidno polje veličine 145x90mm. Opremljena je sigurnosnim indikatorom, regulatorom, prigušivačem i pojasom.
Maska za pjeskarenje COMFORT
Maska ima regulator stakla ojačan okvirom od mreže nehrđajućeg čelika, koristi se kao jednokratna leća. Zamjena je jednostavna i nije skupa, obično staklo se reže u odgovarajućoj veličini i mijenja po potrebi.
Maska je jako ugodna za nošenje, lagane težine i prikladna za svaku vrstu pjeskarenja. Njezin oblik omogućuje neprestani dotok zraka do vizira kako staklo ne bi bilo mutno. Na sebi ima regulator zraka, indicator protoka zraka i ogrtač.
Maska za pjeskarenje ASPECT
Kod ove maske promjenljiva leća zaštićena je mrežicom od nehrđajućeg čelika. Leće se mogu promijeniti u trenu i prodaju se u praktičnim pakiranjima od 50 komada.
Maska je jako ugodna za nošenje, lagane težine i prikladna za svaku vrstu pjeskarenja. Ima staklo širokog raspona što je posebno važno kod ograničenog prostora npr. u komorama za pjeskarenje, kod čišćenja unutrašnjih površina rezervoara, tankova i slično. Dvije leće i vizir od čelične mrežice omogućava jasan pogled na predmet rada i štiti osobu od prašine, abraziva i ostalih čestica u zraku. Promjenljiva unutrašnja leća stabilna je jer je učvršćena oblikovanom gumenom brtvom. Promjenljiva leća štiti unutrašnju leću od smrzavanja. Čelična mrežica stakla štiti od rasprskavajućeg otpada.
Njezin oblik omogućuje neprestani dotok zraka do vizira kako staklo ne bi bilo mutno. Na sebi ima regulator zraka, indikator protoka zraka i izdržljivog ogrtača.

RADNE RUKAVICE ZA PJESKARENJE

Contracor rukavice su dizajnirane da podržavaju zaštitu radnog okruženja u komorama za pjeskarenje. Veoma udobne, dugotrajne I funkcionalne. Dva su tipa rukavica: RGS glatke rukavice i RGA s hrapavom protuklizećom površinom. Mogu se koristiti na obje ruke.
A 005 - RADNA RUKAVICA ZA VARIOCE I PJESKARE
DLAN - goveđa koža
NADLANICA - goveđa špalt koža
MANŽETA – goveđi cjepanik
OPIS - vanjsko ojačanje dlana, ojačani palac, ribica, ojačani članci na nadlanici, kevler konac

VELIČINA - 10
DULJINA – 29,5 cm
NORMA - HR EN 388-2213, HR EN 12477, HR EN 407-41212X
A 006 - RADNA RUKAVICA ZA VARIOCE I PJESKARE
DLAN - vatrootporni goveđi cjepanik
NADLANICA - vatrootporni goveđi cjepanik
MANŽETA - vatrootporni goveđi cjepanik
OPIS - punilo od filca, podstava od tkanine, kevler konac

VELIČINA - 10
DULJINA – 35 cm
NORMA - HR EN 388-2232, HR EN 12477, HR EN 407-41212X

ZRAČNI FILTER BAF S PATRONOM

Zračni filter dovodi čisti zrak do maske. Otklanja razne kondenzate, ulja i do 98% čestica čija je veličina manja od 0,5 mikrona. Filter sadrži regulator zraka, mjerač tlaka, sigurnosni i odvodni ventil. Na jednom filteru mogu raditi dvije ili više osoba.
Patrona za zračni filter ima radni vijek od cca 450 sati. Filter se kupuje samo jednom, mijenja se samo patrona. Učestalost mijenjanja patrone ovisi od kvaliteti zraka kojim se opskrbljuje maska.
Upozorenje: BAF Filter ne odstranjuje karbon monoksid (CO) i ostale

ZAŠTITNA KOŽNA ODIJELA ZA VARIOCE I PJESKARE

Zaštitna kožna odijela sastoje se od dva dijela, jakne i hlača.
Namijenjena su zaštiti kod radova zavarivanja i pjeskarenja.
Izrađena su od goveđe kože, šavovi od kevler konca.
Dostupna u različitim veličinama od broja 54 do broja 62 .